Experiència

EXPERIÈNCIA

Speculum
"En otro tiempo, en los siglos órficos, el espíritu soplaba donde en mármol..."
Descarrega el document complet aquí (PDF)
Manifiesto
Movidos por un vehemente afán de investigar, aprehender y difundir los contenidos intelectuales del Arte Real según aquel lenguaje universal que une a hombres libres y de buenas costumbres en un renovado esfuerzo de síntesis, y guiados por la acción simultánea de los Colores de la Obra, nos reunimos en asamblea en torno al Árbol Solar y acordamos fundar Arkho arquitectura que ha nacido a orillas del Mediterráneo siendo el noveno día del mes de Enero del año 1990, festividad de nuestro patrón, con el ánimo de testimoniar la herencia recibida, áurea, infalible e impersonal y actualizar así el hilo tradicional que nos une con el Misterio, y con la esperanza de que el Magisterio nos muestre, más allá de toda Ciencia, la unánime realidad de un mundo sin nombres. ¡Sea, entonces, amigos, con elegancia y nobleza!
Quatre-de-Xifra
Scientia
“Ars sine Scientia nihil est”
Descarrega el document complet aquí (PDF)

Josep Maria inicia els estudis d’arquitectura el curs 1977/78 a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB). Paral·lelament, entre 1982 i 1984, realitza diversos cursos especialitzats sobre el Renaixement i el Barroc en el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i sobre la intervenció en el Patrimoni Artístic i Cultural en el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya.

En 1984 obté una beca IAESE “The International Association for Echange of Students for Technical Experience” i realitza pràctiques professionals en el despatx de Janko Konstantinov, Arquitecte macedoni, col·laborant en diversos projecte de reconstrucció d’Skopje després del terratrèmol de 1963.

Entre l’any 1987 i 1987 participa en diversos cursos a la UIMP de Santander, amb Lluís Racionero.

Es gradua en arquitectura l’any 1990, amb un projecte per a un Centre d’Estudis Taoista, seleccionat pel concurs anual al millor P.F.C., publicat per la Fundació “La Caixa”. El mateix any, obté una beca Formació Personal Investigador (FPI) de la Generalitat de Catalunya per realitzar la Tesis Doctoral i s’integra en el Departament de Composició Arquitectònica de la ETSAB, Secció Estètica, sota la tutoria del Prof. Arnau Puig Grau i Prof. Eugenio Trías Sagnier. Com a part de la formació de doctorant, treballa, entre 1991 i 1993, com arquitecte col·laborador amb Arch. Prof. Anton Schweighofer, A Wien, Austria, professor de la “Technische Universität Wien” i President de la “Adolf Loos Austrian Research Association”.

L’any 1994 assoleix la suficiència investigadora i en el 2001 es doctora Cum Laude a la ETSAB amb la Tesis Simbólica Arquitectónica.

http://hdl.handle.net/10803/6079

Ha publicat Simbòlica arquitectònica, Symbolos Ed, Barcelona, 2004, Tradició i Llibertat, antics fonaments per a una nova Catalunya, Bellaterra Ed. Barcelona, 2014 (juntament amb Ferran Iniesta i Agustí Nicolau), La Ciudad de las aves (sobre la fundació de Barcelona) i La Ciudad de Gerión (sobre la fundació de Girona), ambdós a Arkho Ed., La Selva de Mar, 2009 i RAPTS, Poesia de Frank Morel (Il·lustracions)

Com a especialista en simbolisme i arquitectura tradicional, numerologia i geometria sagrada, fundació de la ciutat i filosofia presocràtica ha participat en diverses ponències a l’Ateneu Barcelonès (2010 a 2015) i altres institucions d’àmbit nacional i ha col·laborat amb diversos articles i publicacions en revistes especialitzades, Symbolos, Vers la Tradition i Villard de Honnecourt.

Exerceix com a professional liberal des de 1990 en la zona del Cap de Creus, Alt Empordà (La Selva de Mar) i Menorca (Ciutadella de Menorca)

Start typing and press Enter to search